Kernboodschappen schrijven én toepassen

Is jouw organisatie ook zo sterk inhoudsgedreven? Schrijven de medewerkers graag uitgebreide, zorgvuldige notities of houden ze graag doorwrochte presentaties? Dat zie ik bij heel veel (overheids)organisaties. Dit is logisch, maar niet erg communicatief!

De mensen die je wilt bereiken, lezen namelijk lang niet altijd het hele stuk of dwalen soms af als je aan het presenteren bent. En ook als ze wel alles lezen en horen wat je zegt, wil je graag dat ze onthouden wat jouw belangrijkste boodschap is. Zodat je op basis daarvan verder met hen in gesprek kunt gaan. Wil je ervoor zorgen dat je boodschap landt bij jouw doelgroep? Dan is het handig om te (leren) werken met kernboodschappen.

Met deze kernboodschappen zorg je ervoor dat jij en je collega’s weten wat je over een onderwerp wilt zeggen. Vanuit deze kernboodschap kun je vervolgens veel effectiever communiceren bijvoorbeeld via een nieuwsbericht, berichten op social media, maar ook met een visualisatie of filmpje.

Tijdens de training ‘Kernboodschappen schrijven én toepassen’:

  • Gaan deelnemers aan de slag om korte maar krachtige kernboodschappen te schrijven.
  • Leren ze het ‘waarom’ van de organisatie/project/programma op te nemen in de kernboodschap.
  • Gaan deelnemers ook oefenen met het toepassen van de kernboodschappen, bijvoorbeeld voor de pers, voor social media, tijdens presentaties en in notities.

Ik geef deze training vaak in drie dagdelen, met twee à drie weken tussen elk dagdeel. In de tussentijd oefenen de deelnemers in hun werk door middel van opdrachten met het werken met kernboodschappen.

Deze training is zeer geschikt voor mensen die veel met de inhoud bezig zijn, denk aan beleidsmedewerkers/adviseurs of ambtenaren van gemeente, provincie of ministerie. Veelal geef ik deze training voor een groep van maximaal acht mensen. Als er andere behoeften zijn, neem dan vooral contact met mij op om dit te bespreken!

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 4700,- ex BTW. Dit zijn de totaalkosten voor een training van drie dagdelen voor maximaal acht deelnemers. Dit komt bij acht mensen neer op nog geen € 600,- per deelnemer!