Masterclass Omgaan met de media

header-mediatraining

 

Veel organisaties willen graag beter omgaan met de media, maar vinden het ook zeer spannend. Dat is herkenbaar en begrijpelijk, want omgaan met de media biedt veel kansen maar ook afbreukrisico’s. Het is immers best lastig om een boodschap goed over te brengen als de camera’s draaien. En een onhandig media-optreden kan grote gevolgen hebben voor de reputatie van de organisatie.

De Masterclass ‘Omgaan met de media’

Met de masterclass ‘Omgaan met de media’ kom je als organisatie beslagen ten ijs. Ik neem jullie mee in de wereld van journalisten en vertel de do’s en don’ts bij het te woord staan van de media. We gaan onder meer in op:

  • Wat doe je als een journalist belt?
  • Wanneer ga je wel en wanneer niet in op een interviewverzoek?
  • Hoe bereid je je goed voor?
  • En hoe ga je om met framing en lastige vragen?
  • Ook ga je samen met je collega’s actief aan de slag met opdrachten zodat je het omgaan met de media echt in de vingers krijgt. 

Aansluitend op deze training kan ik indien gewenst voorzien in een gerichte 1-op-1-training waarbij we heel gericht oefenen voor de camera en voor de radio.

Voor wie?

Deze masterclass duurt een dagdeel en is zeer geschikt voor management-, project- of programmateams die beter willen omgaan met de media. Maximale aantal deelnemers is tien mensen. Naast dat het nuttig is, ervaren veel deelnemers deze masterclass ook als verbindend met elkaar. 

Kosten

De Masterclass ‘Omgaan met de media’ kost € 1495,- ex BTW. Dit zijn de totale kosten, dus inclusief voorbereiding, intake en reiskosten. Bij tien deelnemers is dat nog geen € 150,- per persoon! Natuurlijk kan ik deze training ook online verzorgen.