Over mij

Van Achterhoek naar Amsterdam. Geboren in een piepklein dorpje in de Achterhoek, ben ik op mijn 18de verhuisd naar Amsterdam. Tijdens mijn studie Politicologie was ik al snel politiek actief. Zo was ik op mijn 24ste (landelijk) voorzitter van de politieke jongerenorganisatie van de PvdA, in die tijd nog de grootste politieke partij. Als boegbeeld van de organisatie had ik overleggen met ministers, Kamerleden en wethouders, en leidde ik of sprak ik tijdens debatten en congressen. Ook deed ik tal van media-optredens op radio, tv en in kranten. Eigenlijk is hier mijn liefde voor het communicatievak ontstaan.

Van loondienst naar zelfstandig ondernemer. Vanuit deze ervaring rolde ik na mijn studie in mijn eerste baan als woordvoerder op het ministerie van VWS. Veel functies en werkgevers volgden (zie mijn linkedinprofiel), onder meer als hoofd communicatie, strategisch communicatieadviseur en senior consultant. In 2016 heb ik de stap gewaagd: na twintig jaar in loondienst ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Fanny Bod Com; communicatie met impact. Eén van de beste keuzes in mijn leven.

Met strategische communicatie het verschil maken, dat drijft mij in de communicatie. Met (strategische) communicatie kan ik opdrachtgevers helpen om de doelstellingen van de organisatie te bereiken, een (verander)programma tot een succes te maken of de reputatie te verbeteren.

Muziek en zingen is een andere rode draad in mijn leven. Ik geloof erin dat zingen een prachtige rol kan spelen in het (werkende) leven van iedereen, ongeacht of ze kunnen zingen.  In mijn zangworkshops ga ik op een speelse, muzikale manier aan de slag met mensen om hun team te versterken, hun leiderschap te verstevigen of hun verandervermogen te vergroten. Zelf zing ik ook en speel ik piano. Onder de artiestennaam Fanny zing ik eigen nummers en maak ik Nederlandste teksten op bestaande (jazz)nummers.