Training voor Crisiscommunicatie

header-crisiscommunicatie-2

 

Een echte crisis komt altijd onverwacht. Hoewel? Soms rommelt het al een tijdje en hebben de bestuurders of medewerkers van een organisatie hun ‘niet-pluis’-gevoel te lang genegeerd.

Als de crisis eenmaal echt uitbreekt, heeft dat bijna altijd grote gevolgen voor de reputatie van de organisatie. Het communicateam van de organisatie kan helpen om de reputatieschade te beperken en wellicht zelfs de crisis om te zetten in een kans.

Deze training zorgt ervoor dat communicatieadviseurs en bestuurders voorbereid zijn op een mogelijke crisis en weten hoe ze dan moeten handelen. Wanneer communiceer je wel en wanneer niet? Hoe houd je de interne medewerkers betrokken? Hoe richt je de communicatie in tijdens de crisis? En hoe hou je het overzicht in piektijden? Mijn eerste tip is: blijf zelf altijd aan de bal!

Ik geef verschillende soorten crisiscommunicatietrainingen, afhankelijk van de wensen en behoeften van de organisatie. Over het algemeen geef ik een workhop die twee tot drie uur duurt en waarin deelnemers zelf actief aan de slag moeten. Korter of langer kan ook. Neem contact met mij op zodat we jouw wensen en behoeften kunnen bespreken!

Wat levert het op?

  • Bestuurders en communicatieadviseurs zijn beter voorbereid op een mogelijke crisis.
  • Veel organisaties raken in een kramp zodra een crisis uitbreekt. Terwijl juist de eerste paar dagen in een crisis vaak zeer bepalend zijn voor het verdere verloop. Met deze training is de kans groter dat je de eerste paar dagen goed handelt waardoor de organisatie meteen op voorsprong staat.